Kokkoset, eli mahallaan makkoojat
KOKKOSET, ELI MAHALLAAN MAKKOOJAT
Taikina, 30 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria (suolaisiin ½ dl)
1 tl suolaa
15 ½ dl vehnäjauhoja (suolaisiin hiivaleipäjauhoja)
150 g jääkaappimargariinia
Voitelu:
25 g voita tai jääkaappimargariinia
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito kulhoon ja murenna siihen hiiva. Riko kananmuna kuppiin ja lisää se maitoon. Kaada maitoseokseen sokeri ja suola.
2. Lisää seokseen vehnäjauhot ja rasva, sekoita ja vaivaa taikina tasaiseksi niin, että se irtoaa hyvin käsistä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.
4. Tee taikinasta kaksi pötköä ja paloittele kumpikin niistä 15 osaan. Pyöritä taikinasta kananmunan kokoisia palloja ja
taputa 1 cm:n paksuisiksi soikeiksi kakkaroiksi.
5. Täytä kokkoset mieleiselläsi täytteellä. Laita 1 rkl täytettä kullekin kakkaralle. Nosta reunat täytteen päälle ja sulje kokkoset. Kun aloitat nipistelyn keskeltä, täyte pysyy hyvin sisällä.
6. Pane kokkoset pellille saumapuoli alaspäin. Kohota leivonnaisia hetki.
7. Paista kokkosia 225 asteen lämmössä 15 minuuttia ja voitele ne sulatetulla voilla (tai jääkaappimargariinilla) uunista
ottamisen jälkeen.
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Kokkoset, eli Mahallaan makkoojat