Keltainen kurpitsakeitto
KELTAINEN KURPITSAKEITTO (10 annosta)
300 g sipulia tai purjon valkeaa osaa
4 kynttä (20 g) valkosipulia
hieman rypsiöljyä
1 litra kasvis- tai kanalientä
750 g bataattia, kuorittuna
5 dl kurpitsasosetta (n. 300 g kurpitsaa kuorittuna ja hieman vettä)
2 omenaa (250 g) omenaa
ripaus chiliä tai cayennepippuria
ripaus muskottipähkinää
valkopippuria
(suolaa)
2 dl ranskankermaa tai ruokakermaa
(makeaa chilikastiketta)
Pinnalle: kurpitsansiemeniä (kaupasta ostettuja tai öljykurpitsasta itse paahdettuja)
- Tee kurpitsasta ensin sose. Samaa sosetta voi käyttää leivonnaisissa, keitoissa ja marmeladeissa. Litraan sosetta tarvitset kilon kurpitsan maltoa ja desin vettä.
- Kaiverra tai kuori sopivaksi katsomallasi tavalla kurpitsa, poista siemenet. Kuutioi malto ja lisää kattilaan kiehuvaa veteen.
- Keitä hiljalleen puolisen tuntia ja soseuta.
- Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja paloittele bataatti ja omenat. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon neste, bataattilohkot, omenat, kurpitsasose ja mausteet.
- Keitä noin 20 minuuttia ja soseuta. Lisää tarvittaessa nestettä, kerma ja tarkista maku.
- Paahda halutessasi kurpitsansiemenet erikseen.
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Keltainen kurpitsakeitto