Keltainen kurpitsakeitto

KELTAINEN KURPITSAKEITTO (10 annosta)

300 g sipulia tai purjon valkeaa osaa
4 kynttä (20 g) valkosipulia
hieman rypsiöljyä
1 litra kasvis- tai kanalientä
750 g bataattia, kuorittuna
5 dl kurpitsasosetta (n. 300 g kurpitsaa kuorittuna ja hieman vettä)
2 omenaa (250 g) omenaa
ripaus chiliä tai cayennepippuria
ripaus muskottipähkinää
valkopippuria
(suolaa)
2 dl ranskankermaa tai ruokakermaa
(makeaa chilikastiketta)
Pinnalle: kurpitsansiemeniä (kaupasta ostettuja tai öljykurpitsasta itse paahdettuja)

  1. Tee kurpitsasta ensin sose. Samaa sosetta voi käyttää leivonnaisissa, keitoissa ja marmeladeissa. Litraan sosetta tarvitset kilon kurpitsan maltoa ja desin vettä.
  2. Kaiverra tai kuori sopivaksi katsomallasi tavalla kurpitsa, poista siemenet. Kuutioi malto ja lisää kattilaan kiehuvaa veteen.
  3. Keitä hiljalleen puolisen tuntia ja soseuta.
  4. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja paloittele bataatti ja omenat. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon neste, bataattilohkot, omenat, kurpitsasose ja mausteet.
  5. Keitä noin 20 minuuttia ja soseuta. Lisää tarvittaessa nestettä, kerma ja tarkista maku.
  6. Paahda halutessasi kurpitsansiemenet erikseen.

Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Keltainen kurpitsakeitto