Raikas raparperijuoma
RAIKAS RAPARPERIJUOMA
2 l paloiteltua raparperia
1 luomusitruuna
5 dl talous,-fariini- tai ruokokidesokeria
3 tl sitruunahappoa (apteekista tai isommista kaupoista)
2 l kiehuvaa vettä
n. 30 g tuoretta inkivääriä, kanelitanko tai muutama mintun oksa
- Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi.
- Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen kuori raparperipalojen joukkoon ja purista mehu.
- Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä maustava aine, jos haluat juomaan mausteisuutta. Kaada päälle kuuma vesi.
- Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
- Siivilöi juoma ja pullota.
- Säilytä viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa mehuksi vedellä tai sitruunan makuisella kivennäisvedellä.
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Raikas raparperijuoma