Sultsinaräpit
SULTSINARÄPIT
Karjalanpiirakkataikina:
1 l kylmää vettä
1 rkl suolaa
½ dl öljyä
½ kg vehnäjauhoja
1 kg ruisjauhoja
- Sekoita taikinan ainekset käsin tai yleiskoneella. Tee kuoret karjalanpiirakoiden tapaan, mutta vähän isompina.
- Paista kuoret ilman rasvaa, nopeasti ja molemmin puolin kuumalla puuhellan tai sähkölieden valurautaisella levyllä tai kuivalla valurautapannulla. Pinta tulee täplikkääksi.
- Sivele kuoren toinen puoli voisulalla ja pinoa kuoret voidellut puolet vastakkain. Pidä kuoret lämpiminä.
- Levitä voitelemattomalle puolelle täyte. Taita kuoren reunat täytteen päälle ja vielä kerran kahtia. Täytteenä käytetään manna-, riisi-, hirssi tai ohrapuuroa.
SULTSINARÄPPEIHIN
Laita puuron tilalle sultsinoiden sisään seuraavaa tai jotain muuta mieleistäsi, mielellään lähiraaka-ainetta:
• savustettuja säilykemuikkuja öljyssä/savukalaa
• polvijärveläistä lipa-juustoa/raejuustoa/juustoa
• porkkanaa karkeana raasteena
• salaattia
• kurkkua suikaleina
• paprikaa suikaleina
• hillottua punasipulia
• tuoreilla yrteillä, sitruunalla, suolalla ja sokerilla maustettu ranskankerma/jogurtti/kermaviili/kaurafraiche
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Sultsinaräpit