Vaalea hapanjuurileivonta tutuksi

Vaalea hapanjuurileivonta tutuksi

Vaalean hapanjuurileivän juuren tekeminen kestää 5-8 päivää, ohjeet alta. Martan vaalea hapanjuurileipä onnistuu kurssiohjeilla, joissa on mukana mm. resepti hapanjuurivohveleihin.

Vaalean hapanjuurileivonnan salaisuudet- podcast

Vaalean hapanjuurileivonnan salaisuudet paljastuvat Martat haastaa -podcastissa. Jaksossa oltiin on vierailulla Kotileipurin Herkkupajassa leipurimestari Olli Kostamon ja leipuri-toimitusjohtaja Virva Kostamon luona. Jaksossa kotitalousneuvoja Tiina Anola-Pukkila on vierailulla Kotileipurin Herkkupajassa leipurimestari Olli Kostamon ja leipuri-toimitusjohtaja Virva Kostamon vieraana. Olli avaa keskustelussa vaalean hapanjuurileivonnan saloja niin hienosti, että aloittelevakin kotileipuri oppii samalla ymmärtämään juuren sielunmaisemaa.

Kiinnostus perinteiseen juurella leivottuun ruisleipään on kasvanut leivontainnostuksen myötä. Monelta puuttuu kuitenkin ruishapanjuuri. Pohjois-Karjalan Martat osallistui HYVÄ TYÖ – HYVÄ MYÖ Pohjois-Karjala 300 vuotta -haastekampanjaan jakamalla 300 ruisleivän juurta ohjeineen. Rukiisen juuren lisäksi  yleisölle annettiin ohje ruisleivän tekemiseen.

Juuren valmistus_vaalea hapanjuurileipä

Martan_vaalea_hapanjuurileipä

Marttojen_ruishapanjuurileipä_Joensuu2021