Punajuurihummus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/shutterstock_1159503904.jpg
Punajuurihummus
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
Valmistusohje
1 prk (250 g) säilykekikherneitä
300 g punajuuria
0,5 dl öljyä (oliivi tai rypsi)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Keitä, kuori ja paloittele punajuuret. Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä.
Pane ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi tahnaksi. Ohenna tahnaa tarvittaessa vedellä.
Tarjoa hummus dippinä tuoreiden kasvisten ja rapean leivän kanssa.
- Energia 130 kcal/annos
- C-vitamiini 6.4 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 26.4 mg
- Natrium 307.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Sokerit 3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.9 g
- Proteiini 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Rasva 8.3 g
Pääraaka-aineet
-
250 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
300 gPunajuuri
-
45 gOliiviöljy
-
14 gValkosipuli
-
2 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
14 gSitruunamehu
-
2 rklTäysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton
-
1 tlSuola, pöytäsuola