Punajuurihummus, paputahna ja porkkanalevite

G
40 annosta

Valmistusohje

Punajuurihummus
1 tlk (230 g säilyke) kikherneitä
0,5 dl tahinia
1 valkosipulinkynsi
2–3 rkl sitruunan mehua
1 mm suolaa
2 säilykepunajuurta

  1. Valuta kikherneet.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

VINKKI: Valmista hummus tuoreista, säilötyistä tai paahdetuista
juureksista. Paahtamalla saat mukavaa vaihtelua makuun.

Paputahna
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl juustokuminaa
1 tlk valkoisia säilykepapuja
1 tlk ruskeita säilykepapuja
0,5 tl chilirouhetta
2–3 rkl sitruunan mehua
3 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
ruohosipulisilppua

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota valkosipulia ja mausteita hetki öljytilkassa, kunnes valkos puli hiukan pehmenee.
  3. Huuhtele ja valuta pavut.
  4. Soseuta kaikki ainekset paitsi ruohosipuli sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  5. Lisää ruohosipuli silppuna paputahnan
    päälle.

Porkkanalevite

250 g porkkanoita
100 g auringonkukansiemeniä
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
1 mm suolaa

  1. Pese porkkanat huolellisesti ja paloittele ne. Keitä ne kypsiksi ja anna jäähtyä.
  2. Lisää monitoimikoneeseen porkkanat ja auringonkukansiemenet ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  3. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.
  4. Mausta tahna puristetulla valkosipulinkynnellä, sitruunamehulla, juustokuminalla ja suolalla.

Maustemitta = mm = 1 ml

  • Energia 68 kcal/annos
  • Rasva 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
  • Sokerit 0.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 17.1 mg
  • Kalsium 21.7 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 1 mg