Pusut

25 annosta

Valmistusohje

5 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 kg vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
1 kananmuna voiteluun

täyte: uuninkestävää omena- tai vadelmahilloa tai -marmeladia

koristeluun:
sulatettua voita ja sokeria tai
vettä, tomusokeria ja kakunkoristeita

  1. Valmista taikina tavallisen pullataikinan tapaan.
  2. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota ne.
  3. Kauli tai taputtele pullat soikioiksi ja laita lusikallinen hilloa tai marmeladia päälle ja taita soikio kaksin kerroin.
  4. Ummista leivonnaiset lautasen reunalla painamalla noin 1 cm reunasta. Anna kohota.
  5. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225°C:ssa 10–12 minuuttia. ”Pusuhuulten” on tarkoitus hieman avautua uunissa.
  6. Koristele pusut kastamalla reunat ensin voisulaan ja sitten hienoon sokeriin.

    Voit tehdä huulet myös vesi-tomusokeriseoksesta, ripottelemalla päälle erivärisiä kakunkoristeita saat mitä erilaisimpia huulia.
    Ruskeat huulet saat sekoittamalla kaakaojauhetta vesi-tomusokeriseokseen ja vaaleanpunaiset värjäämällä seoksen karamellivärillä.
Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
  • Energia 303 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 35.1 mg
  • Natrium 163.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 21.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.9 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 9 g