Pusut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/Pusut.jpg
Pusut
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Vappu
Valmistusohje
5 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 kg vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
1 kananmuna voiteluun
täyte: uuninkestävää omena- tai vadelmahilloa tai -marmeladia
koristeluun:
sulatettua voita ja sokeria tai
vettä, tomusokeria ja kakunkoristeita
- Valmista taikina tavallisen pullataikinan tapaan.
- Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota ne.
- Kauli tai taputtele pullat soikioiksi ja laita lusikallinen hilloa tai marmeladia päälle ja taita soikio kaksin kerroin.
- Ummista leivonnaiset lautasen reunalla painamalla noin 1 cm reunasta. Anna kohota.
- Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225°C:ssa 10–12 minuuttia. ”Pusuhuulten” on tarkoitus hieman avautua uunissa.
- Koristele pusut kastamalla reunat ensin voisulaan ja sitten hienoon sokeriin.
–
Voit tehdä huulet myös vesi-tomusokeriseoksesta, ripottelemalla päälle erivärisiä kakunkoristeita saat mitä erilaisimpia huulia.
Ruskeat huulet saat sekoittamalla kaakaojauhetta vesi-tomusokeriseokseen ja vaaleanpunaiset värjäämällä seoksen karamellivärillä.
0.17 kg CO2 ekv
- Energia 303 kcal/annos
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 35.1 mg
- Natrium 163.8 mg
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Sokerit 21.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.9 g
- Proteiini 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 9 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklKardemumma
-
2 dlSokeri
-
50 gHiiva
-
1000 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
200 gVoi
-
50 gVoi
-
1 dlSokeri
-
2 dlMarmeladi, marjoista
-
1 1/2 rklVesi, vesijohtovesi
-
150 gTomusokeri