Quesadilla

8 annosta

Valmistusohje

8 kpl pehmeää tortillaa

Savukinkku-ananastäyte:
1 dl tomaattipyreetä
100-150 g (savu)juustoraastetta
180 g savukinkkua
1 tlk ananasmurskaa
1 tl pizzamaustetta

Tulinen broileritäyte:
400 g kypsää broileria
2 dl tomaattisalsaa
100-150 g (cheddar)juustoraastetta
jalopenoja oman maun mukaan
tuoretta basilikaa tai korianteria
½ tl mustapippuria

Maukas kasvistäyte:
1 dl punaista pestoa, salsaa tai tomaattikastiketta
200 g fetaa tai mozzarellaa
100 g pinaattia tai rucolaa
1 sipuli
4 tomaattia
100–150 g juustoraastetta
mustapippuria

  1. Kuumenna vuolukivinen paistokivi takassa kuumaksi (225-250 °C).
  2. Valitse mieleinen täyte. Hienonna ja pilko täyteainekset.
  3. Levitä puolikkaalle tortillalle tomaattipyreetä/-salsaa tms. Lisää loput täytteet. Taita tortillan toinen puoli täytteiden päälle kanneksi.
  4. Ota kuuma paistokivi takasta. Paista molemmilta puolilta, kunnes juusto sulaa ja pinta on saanut kauniin ruskean värin.
  5. Halkaise valmiit quesadillat puoliksi. Tarjoa sellaisenaan tai avokadokastikkeen, tomaattisalsan ja ranskankerman kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.04 kg CO2 ekv
  • Energia 444 kcal/annos
  • Rasva 20.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
  • Proteiini 30.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.5 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 744.1 mg
  • Kalsium 347.7 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 17.5 mg