Rahkamunkit

Suussa sulavan herkullisilla rahkamunkeilla voit ottaa vaikka varaslähdön vappuun! Munkit voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen vappua ja laittaa pakastimeen. Koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.

Valmistusohje

50 g voita tai öljyä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunanmehua
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Kypsentämiseen:
7–8 dl rypsiöljyä
Sokeroimiseen tai koristeluun:
hienoa sokeria tai tomusokeria, elintarvikeväriä ja tilkka vettä

  1. Sekoita sulatettu, jäähtynyt voi, rahka ja kananmuna keskenään. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää seokseen sitruunan kuori ja -mehu sekä vesi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahkaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa (170-180 astetta), kun pieni leipäpala ruskistuu parissa minuutissa.
  4. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin palloja. Kypsennä muutama munkki kerrallaan sen verran, että munkit ovat kauniin värisiä, noin 3 minuuttia.
  5. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä tai koristele karamelliväri-tomusokeri-vesiseoksella.
    Rahkamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina.