Aamiaisen kikpannari
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/03/7bb756bb-6a27-41b5-8701-4c7f8c9bd3b6.jpg
Aamiaisen kikpannari
Maukas kikhernemunakas tuo vaihtelua aamupalaan ja sopii myös vegaanille ja kanamuna-allergikolle.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
2 dl kikhernejauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 mm mustapippuria
2 dl vettä
öljyä paistamiseen
Lisäksi
noin 125 g (0,5 rs) miniluumutomaatteja
puolikas (noin 100 g) tuoretta kurkkua viipaloituna
puolikas avokado
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
- Sekoita kikhernejauhot ja mausteet keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota muutama minuutti.
- Paista pannari kuumalla pannulla rasvassa. Kun massa on hyytynyt, käännä pannari ja paista vielä toiselta puolelta.
- Puolita tomaatit ja viipaloi kurkku ja avokado. Tarjoa pannari kasvisten ja valitsemasi yrtin kanssa.
VINKKI: Käytä reseptistä jääneet kurkun ja avokadon puolikkaat
esimerkiksi raikkaaseen vihersmoothieen tai säilö seuraavaa käyttökertaa varten. Avokadon saat säilymään paremmin puristamalla sitruunaa leikkuupinnan päälle.
Testattu Marttakeittiössä
0.48 kg CO2 ekv
- Energia 375 kcal/annos
- Rasva 21.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 14.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.6 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 9.3 g
- Natrium 611.1 mg
- Kalsium 119.9 mg
- Rauta 3.8 mg
- C-vitamiini 17.1 mg
Pääraaka-aineet
-
120 gKikherne, kuivattu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
150 gTomaatti
-
100 gKurkku
-
50 gAvokado, kuorittu, kivetön