Aamiaisen kikpannari

Maukas kikhernemunakas tuo vaihtelua aamupalaan ja sopii myös vegaanille ja kanamuna-allergikolle.

G
2 annosta

Valmistusohje

2 dl kikhernejauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 mm mustapippuria
2 dl vettä
öljyä paistamiseen

Lisäksi
noin 125 g (0,5 rs) miniluumutomaatteja
puolikas (noin 100 g) tuoretta kurkkua viipaloituna
puolikas avokado
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

  1. Sekoita kikhernejauhot ja mausteet keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota muutama minuutti.
  2. Paista pannari kuumalla pannulla rasvassa. Kun massa on hyytynyt, käännä pannari ja paista vielä toiselta puolelta.
  3. Puolita tomaatit ja viipaloi kurkku ja avokado. Tarjoa pannari kasvisten ja valitsemasi yrtin kanssa.

VINKKI: Käytä reseptistä jääneet kurkun ja avokadon puolikkaat
esimerkiksi raikkaaseen vihersmoothieen tai säilö seuraavaa käyttökertaa varten. Avokadon saat säilymään paremmin puristamalla sitruunaa leikkuupinnan päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
  • Energia 375 kcal/annos
  • Rasva 21.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 14.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.6 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Kuitu, kokonais- 9.3 g
  • Natrium 611.1 mg
  • Kalsium 119.9 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • C-vitamiini 17.1 mg