Aamiaismuffinssit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/aamiaismuffinssit2netti.jpg
Aamiaismuffinssit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvis
- Makea leivonta
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1 dl tattarijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
¼ tl suolaa
1 iso, kypsä banaani
1 omena
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 muna
150 g mustikoita
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Soseuta banaani haarukalla, raasta omena hienoksi raasteeksi.
- Sekoita keskenään soseutettu banaani, omenaraaste, hunaja, öljy, maito ja muna.
- Yhdistä seos kuiviin aineisiin.
- Sekoita joukkoon lopuksi mustikat. Voit jättää osan mustikoista päälle ripoteltavaksi.
- Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 °C:ssa uunissa noin 20 minuuttia.
0.15 kg CO2 ekv
- Energia 152 kcal/annos
- Rasva 6.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Sokerit 6.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 132.2 mg
- Kalsium 110.1 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 3.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
150 g(pakaste)mustikoita
-
1 kplkananmuna
-
1 dlmaitoa
-
2 rklrypsiöljyä
-
2 rkljuoksevaa hunajaa
-
1 kplomena
-
120 gkypsää banaania (1 iso)
-
1/4 tlsuolaa
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlkanelia
-
1 1/2 tlleivinjauhetta
-
1 dltattarijauhoja
-
65 gmantelijauhetta (1 dl)
-
3 dlgluteenittomia kaurahiutaleita