Ahvenfileet ja hernesose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_lmasto_ahvenfileet_hernesose_vaaka_H.jpg
Ahvenfileet ja hernesose
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
Valmistusohje
Hernesose
200 g (pakaste)herneitä tai 500 g herneenpalkoja
3 rkl öljyä
0,5 tl kuivattua minttua
suolaa ja mustapippuria
Ahvenfileet
600 g ahventa fileinä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Paistamiseen 25 g voita ja 1 rkl öljyä
- Keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmän veden alla. Jos käytät tuoreita herneitä, silvi herneet ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin.
- Kaada herneet sauvasekoittimen korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta herneet. Valuta joukkoon öljy koneen käydessä. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla.
- Kuivaa ahvenfileet ja mausta ne suolalla. Paista fileet useassa erässä voi-öljyseoksessa pannulla 2–3 minuuttia per puoli. Pyyhi pannu puhtaaksi paistokertojen välissä. Rouhi paistettujen fileiden pinnalle mustapippuria. HUOM: Voit kypsentää fileet myös airfryerissä 140 asteessa noin 10 minuuttia.
- Tarjoa hernesoseen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
1.09 kg CO2 ekv
- Energia 376 kcal/annos
- C-vitamiini 10.2 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 165 mg
- Natrium 725.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Sokerit 2.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
- Proteiini 28.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Rasva 26.7 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
200 g(pakaste)herneitä tai 500 g herneenpalkoja
-
3 rkloliiviöljyä
-
0.5 rkltuoretta tai 0,5 tl kuivattua minttua
-
1 ripaussuolaa
-
0.25 tlmustapippuria
-
600 gahvenfileitä
-
1 tlsuolaa
-
0.5 tlmustapippuria myllystä
-
25 gvoita
-
1 rklöljyä