Ahvenfileet ja hernesose

G
4 annosta

Valmistusohje

Hernesose
200 g (pakaste)herneitä tai 500 g herneenpalkoja
3 rkl öljyä
0,5 tl kuivattua minttua
suolaa ja mustapippuria

Ahvenfileet
600 g ahventa fileinä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen 25 g voita ja 1 rkl öljyä

  1. Keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmän veden alla. Jos käytät tuoreita herneitä, silvi herneet ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin.
  2. Kaada herneet sauvasekoittimen korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta herneet. Valuta joukkoon öljy koneen käydessä. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kuivaa ahvenfileet ja mausta ne suolalla. Paista fileet useassa erässä voi-öljyseoksessa pannulla 2–3 minuuttia per puoli. Pyyhi pannu puhtaaksi paistokertojen välissä. Rouhi paistettujen fileiden pinnalle mustapippuria. HUOM: Voit kypsentää fileet myös airfryerissä 140 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Tarjoa hernesoseen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.09 kg CO2 ekv
  • Energia 376 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 165 mg
  • Natrium 725.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
  • Proteiini 28.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Rasva 26.7 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus