Helppo marjapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marjapiirakkanetti.jpg
Helppo marjapiirakka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
4 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia
3 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
Pinnalle: mustikoita tai muita marjoja (karpalo, puolukka, herukka). Myös marjasose käy.
- Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Ripottele marjoja päälle. Jos teet happamista marjoista, voit lisätä sokerin määrää.
- Paista piirakkaa 225°C:ssa noin 20 minuuttia.
0.19 kg CO2 ekv
- Energia 240 kcal/annos
- C-vitamiini 2.6 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 117.7 mg
- Natrium 228.5 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 23.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.1 g
- Proteiini 3.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 7.5 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
4 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
1 dlKasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, tuotekeskiarvo
-
3 dlSokeri
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 dlJauho, grahamjauho
-
1 1/2 tlLeivinjauhe
-
1 tlRuokasooda
-
3 dlMustikka, metsämustikka