Ajib-juusto Etiopiasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/02/Ajip-juusto-scaled.jpg
Ajib-juusto Etiopiasta
Valmistusohje
3 l piimää
- Lämmitä iso kattila (ei teflon) kuumaksi liedellä.
- Lisää piimä.
- Laske lämpöä, kun hera on kuplinut seoksen pinnalle kunnolla. Anna kuplia vielä pari minuuttia.
- Pane kattila kylmään veteen lavuaariin noin puoleksitoista tunniksi.
- Nostele hera siivilään ja painele massaa, jotta neste valuu pois.
- Siirrä heramassa astiaan ja laita jääkaappiin.
- Tarjoa seuraavana päivänä. Valmis juusto on kuin hienojakoista raejuustoa.
0.52 kg CO2 ekv
- Energia 187 kcal/annos
- C-vitamiini 4 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 453.8 mg
- Natrium 156.6 mg
- Sokerit 18 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.8 g
- Proteiini 11.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
- Rasva 7.5 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3000 gpiimää (3 litraa)