Alicha Etiopiasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/02/Alicha-scaled.jpg
Alicha Etiopiasta
Valmistusohje
1,5 dl öljyä
3 isoa punasipulia
2 valkosipulinkynttä
5 porkkanaa
1 pieni kaali
6 perunaa
suolaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl curryjauhetta
2 tl silputtua persiljaa
2 rkl basilikaa silputtuna
Koristeluun:
6 vihreää chilipaprikaa
- Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipuli.
- Pese ja kuori porkkanat, pilko paksuiksi tikuiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
- Lisää joukkoon porkkanatikut ja jatka kypsentämistä.
- Suikaloi kaali ja lisää pataan, kun porkkanat ovat pehmenneet.
- Pese ja kuori perunat, lohko veneiksi ja lisää kattilaan, kun kaali on pehmennyt.
- Kypsennä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää mausteet kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Koristele valmis pata vihreällä chilillä ja yrttisilpulla.
0.83 kg CO2 ekv
- Energia 315 kcal/annos
- C-vitamiini 101 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 68.3 mg
- Natrium 418.4 mg
- Kuitu, kokonais- 5.4 g
- Sokerit 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.3 g
- Proteiini 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 23.1 g
Pääraaka-aineet
-
10 rklöljyä (1,5 dl)
-
360 gpunasipulia (3 isoa)
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
5 kplporkkanaa
-
1 pieni (kpl) (714.0 g)pieni kaali
-
6 kplperunaa
-
1 tlsuolaa
-
1 tlmuskottipähkinää
-
1 tlcurrya
-
1 rklsilputtua persiljaa
-
2 rkltuoretta basilikaa silputtuna
-
6 kplvihreää chilipaprikaa koristeluun