Appelsiini-manteliboston

Valmistusohje

2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
¾ dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
8–9 dl vehnäjauhoja
100 g voita

täyte:
1 ½ dl mantelijauhetta
1 ½ dl sokeria
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
2 rkl appelsiinimehua
50 g voita tai mascarponea

pinnalle:
1 muna
raesokeria
mantelilastuja

vuoan voiteluun:
rypsiöljyä

  1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää appelsiinin raastettu kuori, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikina vehnäjauhoilla, lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä.
  2. Valmista täyte. Sekoita mantelijauhe, sokeri, appelsiinin raastettu kuori ja mehu tasaiseksi tahnaksi.
  3. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (noin 35 cmx50cm). Levitä pehmeä voi tai mascarpone ja täyte taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaksi ja asettele palat voideltuun uunivuokaan. Anna bostonin kohota liinan alla.
  4. Voitele boston munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Vinkki! Tee herkullinen boston kakun tilalle juhlapöytään!

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus