Appelsiinijogurtti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/01/shutterstock_783150856.jpg
Appelsiinijogurtti
Mehevistä appelsiineista ja jogurtista syntyy piristävä aamupalatarjottava. Kardemumma tai lakritsijauhe tekee jogurtista mukavan erilaisen.
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Välipalat
Valmistusohje
4 appelsiinia
2 rkl sokeria
ripaus kardemummaa tai lakritsijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl hunajaa
200 g turkkilaista jogurttia
vanilliinisokeria maun mukaan
- Pese yksi appelsiini hyvin. Raasta sen kuori ja purista sitten mehu.
- Leikkaa loput appelsiinit kalvottomiksi ja paloittele. Mausta palat sokerilla ja ripauksella kardemummaa tai lakritsijauhetta.
- Jaa palat neljään lasiin. Paahda kaurahiutaleita hetki kuivalla paistinpannulla. Mausta hiutaleet hunajalla ja jaa laseihin.
- Sekoita jogurtin joukkoon appelsiininkuori ja mehu. Mausta jogurtti vanilliinisokeria. Jaa jogurtti laseihin. Koristele appelsiinilohkoilla ja sitruunamelissan lehdillä.