Appelsiinijogurtti

Mehevistä appelsiineista ja jogurtista syntyy piristävä aamupalatarjottava. Kardemumma tai lakritsijauhe tekee jogurtista mukavan erilaisen.

Valmistusohje

4 appelsiinia
2 rkl sokeria
ripaus kardemummaa tai lakritsijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl hunajaa
200 g turkkilaista jogurttia
vanilliinisokeria maun mukaan

  1. Pese yksi appelsiini hyvin. Raasta sen kuori ja purista sitten mehu.
  2. Leikkaa loput appelsiinit kalvottomiksi ja paloittele. Mausta palat sokerilla ja ripauksella kardemummaa tai lakritsijauhetta.
  3. Jaa palat neljään lasiin. Paahda kaurahiutaleita hetki kuivalla paistinpannulla. Mausta hiutaleet hunajalla ja jaa laseihin.
  4. Sekoita jogurtin joukkoon appelsiininkuori ja mehu. Mausta jogurtti vanilliinisokeria.  Jaa jogurtti laseihin. Koristele appelsiinilohkoilla ja sitruunamelissan lehdillä.