Riikan appelsiinikakku

20 annosta

Valmistusohje

200 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
50 g appelsiinihilloa, jossa appelsiininkuoripaloja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl puristettua appelsiinimehua

  1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri.
  3. Lisää munat yksitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää joukkoon appelsiinihillo.
  5. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sekoita vaahtoon yhdessä appelsiininkuoren ja appelsiinimehun kanssa.
  6. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 175 °C:ssa noin tunti.
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
  • Energia 178 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 38.5 mg
  • Natrium 98.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 12.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
  • Rasva 9.1 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus