Riikan appelsiinikakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/appelsiinikakku.jpg
Riikan appelsiinikakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
200 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
50 g appelsiinihilloa, jossa appelsiininkuoripaloja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl puristettua appelsiinimehua
- Voitele ja jauhota rengasvuoka.
- Vaahdota rasva ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten.
- Lisää joukkoon appelsiinihillo.
- Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sekoita vaahtoon yhdessä appelsiininkuoren ja appelsiinimehun kanssa.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 °C:ssa noin tunti.
0.12 kg CO2 ekv
- Energia 178 kcal/annos
- C-vitamiini 2.2 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 38.5 mg
- Natrium 98.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Sokerit 12.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
- Rasva 9.1 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
200 gmargariinia tai voita
-
2 1/2 dlsokeria
-
3 kplmunia
-
50 gappelsiinihilloa, jossa appelsiininkuoripaloja
-
4 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
2 tlappelsiinin raastettua kuorta
-
1 dlpuristettua appelsiinimehua