Appelsiinikakku

Valmistusohje

2 appelsiinia
1,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen: voita tai margariinia ja korppujauhetta
Pinnalle:
1 rasia appelsiinituorejuustoa (200 g)
0,5 dl tomusokeria
appelsiinipaloja

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Pese appelsiinit ja raasta yhdestä appelsiinista kuori. Purista mehu molemmista appelsiineista. Mehua tarvitaan 1,25 dl.
  3. Sekoita kulhossa keskenään öljy, sokeri, munat sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja vatkaa jauhot öljyseokseen.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 45–50 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä kypsä. Vähennä paistoaikaa, mikäli käytät suurempaa kakkuvuokaa.
  5. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.
  6. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele appelsiinipaloilla.