Appelsiinikakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/2_appelssiinikakku-e1521620043992-640x400-1521620130-1.jpg
Appelsiinikakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
2 appelsiinia
1,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen: voita tai margariinia ja korppujauhetta
Pinnalle:
1 rasia appelsiinituorejuustoa (200 g)
0,5 dl tomusokeria
appelsiinipaloja
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Pese appelsiinit ja raasta yhdestä appelsiinista kuori. Purista mehu molemmista appelsiineista. Mehua tarvitaan 1,25 dl.
- Sekoita kulhossa keskenään öljy, sokeri, munat sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja vatkaa jauhot öljyseokseen.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 45–50 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä kypsä. Vähennä paistoaikaa, mikäli käytät suurempaa kakkuvuokaa.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele appelsiinipaloilla.