Aprikoosi-porkkanakiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Martat_aprikoosiporkkanakiisseli_vaaka.jpg
Aprikoosi-porkkanakiisseli
Fiilistele retroruokaa – Aurinkoinen aprikoosi-porkkanakiisseli yllättää makeudellaan.
Valmistusohje
100 g kuivattuja aprikooseja
1 l vettä
0,75 dl sokeria
2 porkkanaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
4 rkl perunajauhoja
Pinnalle:
sokeria
- Leikkaa kuivatut aprikoosit saksilla pieniksi suikaleiksi suoraan kattilaan.
- Lisää vesi ja sokeri. Jos aprikoosit ovat kuivuneita, anna niiden liota pari tuntia ennen kuumennusta.
- Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää kattilaan. Keitä seosta, kunnes aprikoosit ja porkkana ovat pehmeitä.
- Mittaa sitruunamehu ja kylmä vesi pieneen kulhoon ja sekoita perunajauhot joukkoon.
- Nosta kattila levyltä ja kaada perunajauhoseos kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa.
- Kaada kiisseli jäähtymään laakeaan vatiin tai annosmaljoihin. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa jäähtyneenä kermavaahdon tai kauravispin kera.
0.26 kg CO2 ekv
- Energia 154 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.4 g
- Sokerit 27 g
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Natrium 10.5 mg
- Kalsium 39.6 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 4.3 mg
Pääraaka-aineet
-
4 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
30 gVesi, vesijohtovesi
-
30 gSitruunamehu
-
2 kplPorkkana
-
5 rklSokeri
-
1000 gVesi, vesijohtovesi
-
100 gAprikoosi, kuivattu