Aprikoosipallot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/10/curry_pahkinapalat_vaaka_h-kopio.jpg
Aprikoosipallot
Terveelliset ja herkulliset aprikoosipallot ilahduttavat välipalana. Valmista pallerot jääkaappiin odottamaan pikkunälkää tai ota mukaan retkelle!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kevät
- Maidoton
- Retkiruoka
- Syksy
- Talvi
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
15–20 kpl
1 pss (200 g) pehmeitä aprikooseja (kuivattu)
1 dl mantelijauhetta
2 rkl siirappia
1,5–2 rkl limen tai sitruunan mehua tai 1 rkl kuorta raastettuna
0,5 dl kookoshiutaleita
(0,5 tl kardemummaa)
Pinnalle
kookoshiutaleita + kanelia
Tee näin
- Hienonna aprikoosit veitsellä.
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Jos aprikoosit ovat kuivahtaneempia, lisää seokseen vähän vettä.
- Sekoita kookoshiutaleet ja kaneli lautasella. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kierittele ne kookos-kaneliseoksessa. Säilytä palloja jääkaapissa, jossa ne hieman jähmettyvät.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 47 kcal/annos
- Rasva 1.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.6 g
- Sokerit 7 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 2.4 mg
- Kalsium 12.6 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.7 mg
Resepti testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
17 gKookoshiutale
-
30 gSitruunamehu
-
2 rklSiirappi
-
40 gPähkinät, mantelit
-
200 gAprikoosit, kuivattu