Aprikoosipiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9327.jpg
Aprikoosipiirakka
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai kermaa
240 g aprikooseja tai persikoita
20 g mantelilastuja tai -rouhetta
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos sekä maito.
- Levitä taikina pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
- Lado päälle valutetut aprikoosit. Jos käytät persikoita, leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.
- Koristele mantelilastuilla tai -rouheella.
- Paista piirakkaa 200 °C:ssa noin puoli tuntia.
–
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
0.21 kg CO2 ekv
- Energia 277 kcal/annos
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.6 g
- Sokerit 17.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 228.3 mg
- Kalsium 150.9 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 1.1 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gmantelilastuja tai -rouhetta
-
240 gaprikooseja tai persikoita
-
1 dlmaitoa tai kermaa
-
2 tlleivinjauhetta
-
3 dlvehnäjauhoja
-
2 pieni annos (60.0 g)munaa
-
1 1/2 dlsokeria
-
150 gmargariinia