Arjan silakkarullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_silakkatapas_uusimaa_ja_kymi.jpg
Arjan silakkarullat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
Valmistusohje
1 kg silakoita tai
600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 nippu tilliä
Haudutusliemi:
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
10 rouhittua maustepippuria
1 laakerinlehti
1 (puna)sipuli viipaleina
tillinvarsia
- Fileoi silakat ja poista niistä selkäevät.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele niille suolaa ja hienonnettua tilliä.
- Kääri fileet rullalle ja lado laakeaan kannelliseen kattilaan (tai posliinikulhoon) vieriviereen.
- Mittaa haudutusliemen ainekset kasariin ja kiehauta. Kaada liemi kuumana rullien päälle. Liemen tulee peittää rullat.
- Nosta kattilan päälle kansi ja siirrä kattila puisen leikkuulaudan päälle.
- Anna rullien kypsyä jäähtyvässä nesteessä tai siirrä kattila liedelle ja anna rullien hautua miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia.
- Nosta kattila pois liedeltä ja anna rullien jäähtyä liemessä.
0.77 kg CO2 ekv
- Energia 215 kcal/annos
- Rasva 9.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 16.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
- Sokerit 14.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 841.4 mg
- Kalsium 109.5 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 4.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklMaustepippuri, jauhettu
-
3 rklTilli, tuore
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 gLaakerinlehti
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlSokeri
-
1 dlVäkiviinaetikka
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
50 gTilli, tuore
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
600 gSilakkafilee