Aroniachutney
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/09/Aronia-hillo-sailonta-marja-shutterstock_1978619885.jpg
Aroniachutney
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
500 g aronian marjoja
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g kivettömiä luumuja
1 dl omenaviinietikkaa
2,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
(1 tl sinapinsiemeniä)
0,25-0,5 rkl currya
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 dl rusinoita
- Puhdista ja huuhdo marja-aroniat.
- Kuori ja kuutioi sipulit, hienonna kuivatut luumut. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä n. ½ tuntia kannen alla välillä sekoittaen.
- Purkita aroniachutney ja säilytä viileässä, jolloin säilyke tekeytyy.
- Sopii erityisen hyvin lihan, broilerin ja riistan lisäkkeeksi.
Huomioi, että tämän chutney ravintoarvot on laskettu keskiarvomarjoilla, sillä meillä ei ole saatavilla aronian tietoja.
0.19 kg CO2 ekv
- Energia 91 kcal/annos
- C-vitamiini 15.7 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 18 mg
- Natrium 78.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 20.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
- Proteiini 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.2 g
Pääraaka-aineet
-
500 gMarja, keskiarvo
-
1 iso annos (100.0 g)Sipuli
-
2 gValkosipuli
-
100 gLuumu, kivetön
-
100 gOmenaviinietikka
-
215 gSokeri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
7 rklRusina