Baba eli juureen leivottu pääsiäispulla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9456.jpg
Baba eli juureen leivottu pääsiäispulla
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 dl sokeria
150 g voita
4 munaa
50 g korintteja
n. 7 dl vehnäjauhoja
Kostutusliemi:
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl rommia tai likööriä tai
1 tl rommiesanssia
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä/sitruunanmehua
- Voitele ja korppujauhota kaksi lieriömäistä vuokaa.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Liuota siihen hiiva ja lisää mausteet.
- Vatkaa joukkoon puolet jauhoista ja peittele taikina hetkeksi kohoamaan.
- Lisää taikinaan osittain sulatettu rasva, korintit ja keltuaiset.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto ja loput jauhot taikinaan.
- Kaada taikina vuokiin ja kohota.
- Paista 180°C:ssa uunissa 40-50 minuuttia.
- Tee kostutusliemi kiehauttamalla vesi ja sokeri.
- Sekoita jäähtyneeseen liemeen rommi tai rommiesanssi.
- Kumoa baba vuoastaan, puhdista vuoka ja pane leivonnainen siihen takaisin.
- Kostuta liemellä ja anna vetäytyä hyvin.
–
Irrota leivonnainen vuoastaan ja koristele halutessasi sokerikuorrutuksella.
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 240 kcal/annos
- Rasva 7.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.9 g
- Sokerit 19.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 120.3 mg
- Kalsium 25.7 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklvettä/sitruunanmehua
-
2 dltomusokeria
-
1 dlrommia tai likööriätai 1 tl rommiesanssia
-
1 dlsokeria
-
2 dlvettä
-
7 dlvehnäjauhoja
-
50 gkorintteja
-
4 kplmunaa
-
150 gvoita
-
2 dlsokeria
-
2 tlkardemummaa
-
1/2 tlsuolaa
-
25 ghiivaa
-
2 dlmaitoa