Bagelit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/bagelitnetti.jpg
Bagelit
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
15 kpl
3 ½ dl vettä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
½ ps (n. 2 tl) kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
n. 7–8 dl vehnäjauhoja
Keittämiseen:
1 ½ l vettä
Voiteluun:
vettä
Pinnalle: unikon- tai seesaminsiemeniä
- Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42°C).
- Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita nesteeseen.
- Lisää sokeri ja suola.
- Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen, kunnes saat siitä tiiviin ja kimmoisan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 15 minuuttia.
- Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi ja jaa se 15 palaan.
- Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 10 minuuttia.
- Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi.
- Paina pullien keskelle reikä peukaloilla ja venytä rinkeliksi.
- Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 15 sekuntia molemmin puolin.
- Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 10-15 minuuttia peittämättöminä.
- Voitele pintaa hieman vedellä ja ripottele päälle halutessa unikon- tai seesaminsiemeniä.
- Paista 225°C:ssa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Halkaise jäähtyneet rinkelit ja täytä.
Levitä väliin esimerkiksi tuorejuustoa, johon on sekoitettu kinkkukuutioita ja silputtua persiljaa ja lisää väliin salaatinlehtiä. Makean bagelin saat levittämällä väliin marmeladia.
Vinkki: Katso ideat täytteen valitsemiseen: Paahdetut bagelit tai Salamibagelit
Testattu Marttakeittiössä
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 139 kcal/annos
- Rasva 3.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.2 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 157.8 mg
- Kalsium 13.5 mg
- Rauta 0.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 rklRypsiöljy
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
7 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
6 gHiiva
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
3 1/2 dlVesi, vesijohtovesi