Bagelit

15 annosta

Valmistusohje

15 kpl

3 ½ dl vettä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
½ ps (n. 2 tl) kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
n. 7–8 dl vehnäjauhoja

Keittämiseen:
1 ½ l vettä

Voiteluun:
vettä

Pinnalle: unikon- tai seesaminsiemeniä

  1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42°C).
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita nesteeseen.
  3. Lisää sokeri ja suola.
  4. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen, kunnes saat siitä tiiviin ja kimmoisan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  5. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 15 minuuttia.
  6. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi ja jaa se 15 palaan.
  7. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 10 minuuttia.
  8. Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi.
  9. Paina pullien keskelle reikä peukaloilla ja venytä rinkeliksi.
  10. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 15 sekuntia molemmin puolin.
  11. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 10-15 minuuttia peittämättöminä.
  12. Voitele pintaa hieman vedellä ja ripottele päälle halutessa unikon- tai seesaminsiemeniä.
  13. Paista 225°C:ssa uunissa noin 15-20 minuuttia.

    Halkaise jäähtyneet rinkelit ja täytä.
    Levitä väliin esimerkiksi tuorejuustoa, johon on sekoitettu kinkkukuutioita ja silputtua persiljaa ja lisää väliin salaatinlehtiä. Makean bagelin saat levittämällä väliin marmeladia.

Vinkki: Katso ideat täytteen valitsemiseen: Paahdetut bagelit tai Salamibagelit

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
  • Energia 139 kcal/annos
  • Rasva 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.2 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 157.8 mg
  • Kalsium 13.5 mg
  • Rauta 0.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus