Banaanilammas

G
5 annosta

Valmistusohje

1 kg lampaan paistia
2 tl currya
1 tl suolaa
kiehuvaa vettä
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
4 banaania 

  1. Curry ja suola sekoitetaan ja seos ripotellaan lihapaloille, jotka ruskistetaan.
  2. Vesi lisätään niin, että lihapalat peittyvät. Lihapalat saavat kypsyä kannen alla vähintään puoli tuntia.
  3. Muut mausteet lisätään ja liha saa kiehua 15 minuuttia.
  4. Banaanit viipaloidaan ja lisätään pataan. Kun ne ovat kiehuneet soseeksi, on ruoka valmis.

 Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.82 kg CO2 ekv
  • Energia 484 kcal/annos
  • Rasva 25.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
  • Proteiini 39.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
  • Sokerit 16.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 517.1 mg
  • Kalsium 33.2 mg
  • Rauta 5.6 mg
  • C-vitamiini 12.9 mg