Banaanilammas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/03/banaanilammas_pien.jpg
Banaanilammas
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kevät
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg lampaan paistia
2 tl currya
1 tl suolaa
kiehuvaa vettä
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
4 banaania
- Curry ja suola sekoitetaan ja seos ripotellaan lihapaloille, jotka ruskistetaan.
- Vesi lisätään niin, että lihapalat peittyvät. Lihapalat saavat kypsyä kannen alla vähintään puoli tuntia.
- Muut mausteet lisätään ja liha saa kiehua 15 minuuttia.
- Banaanit viipaloidaan ja lisätään pataan. Kun ne ovat kiehuneet soseeksi, on ruoka valmis.
Testattu Marttakeittiössä
1.82 kg CO2 ekv
- Energia 484 kcal/annos
- Rasva 25.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
- Proteiini 39.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
- Sokerit 16.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 517.1 mg
- Kalsium 33.2 mg
- Rauta 5.6 mg
- C-vitamiini 12.9 mg
Pääraaka-aineet
-
4 kplBanaani, kuorittu
-
2 tlLaakerinlehti
-
1 tlTimjami
-
1 rklPersilja
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
2 tlMausteet, currya
-
1000 gLampaanpaisti