Bebeleivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/bebe52006.jpg
Bebeleivokset
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
noin 45 kpl
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
4 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
4 keltuaista
2 dl ruokakermaa
200 g voita (tai margariinia)
1 rkl vaniljasokeria
Sokerikuorrutus:
3–4 dl tomusokeria
2 rkl vettä
(karamelliväriä)
Koristeeksi:
kakunkoristeita
- Sekoita pehmeään rasvaan sokeri, muna ja jauhot.
- Painele taikinaa ohuelti pieniin (halk. noin 6 cm), voideltuihin bebevuokiin.
- Paista 175°C:ssa 12–15 minuuttia.
- Anna pohjien jäähtyä vuoissaan ja kumoa varovasti.
- Valmista täyte: Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan.
- Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja sekoita kiisseliin. Mausta vaniljasokerilla. Täytä leivospohjat kiisselillä.
- Tee sokerikuorrutus: Sekoita tomusokeriin nestettä sen verran, että seos on helppo levittää leivosten päälle. Voit värjätä kuorrutuksen karamellivärillä.
- Levitä seos leivosten pinnalle. Ripottele päälle kakunkoristeita.
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 133 kcal/annos
- Rasva 8.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
- Sokerit 8.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 63.3 mg
- Kalsium 8.4 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklvaniljasokeria
-
200 gvoita tai margariinia
-
2 dlruokakermaa
-
1 rklperunajauhoja
-
4 1/2 dlvehnäjauhoja
-
82 gkeltuaista (4 kpl)
-
1 pieni annos (60.0 g)muna
-
3 1/2 dltomusokeria
-
4 rklsokeria
-
1 1/2 dlsokeria
-
200 gvoita (tai margariinia)
-
2 rklvettä