Belugaborssi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/belugaborssi1.jpg
Belugaborssi
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
4-6 punajuurta
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl beluga linssejä
400 g hapankaalia
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
2 tl sokeria
2 tl timjamia tai yrttisekoitusta
suolaa
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori ja raasta tai paloittele pieneksi punajuuret.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
- Lisää kaikki muut ainekset paitsi linssit ja keitä kannen alla 20 minuuttia.
- Lisää linssit ja anna kypsyä hiljalleen vielä noin 20-30min.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Vinkki: Tarjoile smetanan tai kaurafraichen, suolakurkkujen ja tuoreen timjamin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.85 kg CO2 ekv
- Energia 238 kcal/annos
- Rasva 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 9.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.7 g
- Sokerit 18.7 g
- Kuitu, kokonais- 9.2 g
- Natrium 1378.4 mg
- Kalsium 107 mg
- Rauta 4.7 mg
- C-vitamiini 58.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlSokeri
-
400 gHapankaali
-
100 gLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
250 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
6 kplPunajuuri
-
1 rklRypsiöljy
-
5 gValkosipuli
-
2 kplSipuli