Borssikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g naudan luista keittolihaa, potkaa, rintaa tai etuselkää
noin 1 l vettä
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
4-5 valkopippuria
4-5 maustepippuria
(1 valkosipulinkynsi)
1 sipuli
1 porkkana
pala juuriselleriä
3-4 raakaa punajuurta
pala valkokaalia
2 tl etikkaa
tilliä ja meiramia

lisänä: smetanaa, ranskankermaa tai kermaviiliä

  1. Huuhtele liha ja pane se kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori vaahto pinnalta, kun vesi alkaa kiehua.
  2. Lisää laakerinlehdet ja pippurit. Anna lihan kiehua hiljalleen kannen alla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana, juuriselleri ja punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali suikaleiksi.
  4. Ruskista kevyesti paistinpannulla öljyssä sipuli, porkkana- ja selleriraaste ja lisää keittoon. Lisää myös kaalisuikaleet ja punajuuriraaste sekä etikka.
  5. Hauduta keittoa matalalla lämmöllä runsas puoli tuntia.
  6. Paloittele liha ja pane takaisin keittoon. Mausta keitto tillillä ja meiramilla.

    Tarjoa keiton kanssa smetanaa, ranskankermaa tai kemaviiliä.
    Keittoa voi tehdä isomman annoksen kerralla ja pakastaa osan.
    Kasvisvaihtoehdon saat, jos jätät lihan pois ja teet keiton kasvisliemeen.
Hiilijalanjälki
2.39 kg CO2 ekv
  • Energia 345 kcal/annos
  • Rasva 18.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.3 g
  • Proteiini 29.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.2 g
  • Sokerit 10.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Natrium 1301.1 mg
  • Kalsium 106.8 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • C-vitamiini 37 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus