Borssikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/007.jpg
Borssikeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
500 g naudan luista keittolihaa, potkaa, rintaa tai etuselkää
noin 1 l vettä
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
4-5 valkopippuria
4-5 maustepippuria
(1 valkosipulinkynsi)
1 sipuli
1 porkkana
pala juuriselleriä
3-4 raakaa punajuurta
pala valkokaalia
2 tl etikkaa
tilliä ja meiramia
lisänä: smetanaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
- Huuhtele liha ja pane se kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori vaahto pinnalta, kun vesi alkaa kiehua.
- Lisää laakerinlehdet ja pippurit. Anna lihan kiehua hiljalleen kannen alla.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana, juuriselleri ja punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali suikaleiksi.
- Ruskista kevyesti paistinpannulla öljyssä sipuli, porkkana- ja selleriraaste ja lisää keittoon. Lisää myös kaalisuikaleet ja punajuuriraaste sekä etikka.
- Hauduta keittoa matalalla lämmöllä runsas puoli tuntia.
- Paloittele liha ja pane takaisin keittoon. Mausta keitto tillillä ja meiramilla.
–
Tarjoa keiton kanssa smetanaa, ranskankermaa tai kemaviiliä.
Keittoa voi tehdä isomman annoksen kerralla ja pakastaa osan.
Kasvisvaihtoehdon saat, jos jätät lihan pois ja teet keiton kasvisliemeen.
2.39 kg CO2 ekv
- Energia 345 kcal/annos
- Rasva 18.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.3 g
- Proteiini 29.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.2 g
- Sokerit 10.2 g
- Kuitu, kokonais- 5 g
- Natrium 1301.1 mg
- Kalsium 106.8 mg
- Rauta 4.4 mg
- C-vitamiini 37 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 tspMeirami, kuivattu
-
1 dlSmetana, rasvaa n. 40 %
-
1/2 rklMaustepippuri, jauhettu
-
2 rklTilli, tuore
-
2 tlViinietikka
-
200 gValkokaali, keräkaali
-
280 gPunajuuri
-
150 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/2 rklValkopippuri
-
3 gLaakerinlehti
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
500 gNaudanpotka