Brie-salaatti vadelmavinegretillä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_vadelmavinegretti_briesalaatti_vaaka_h.jpg
Brie-salaatti vadelmavinegretillä
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kesä
- Kevät
- Salaatit
Valmistusohje
1 ruukku salaattia
1 ruukku rucolaa tai viinisuolaheinää
1 kurkku
150 g brie-juustoa
0,5 dl siemensekoitusta
- Pese salaatti ja revi se laakealle vadille. Huuhtele rucola tai viinisuolaheinä ja lisää vadille.
- Pilko kurkku paloiksi ja viipaloi briejuusto. Lisää ne salaattiin.
- Ripottele pinnalle siemeniä ja tarjoa vadelmavinegretin kanssa.
Katso ohje vadelmavinegrettiin tästä.
Hiilijalanjälki
0.66 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 142 kcal/annos
- Rasva 10.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
- Proteiini 10 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.8 g
- Sokerit 1.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 178.9 mg
- Kalsium 189.1 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 8.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
20 gAuringonkukansiemen
-
150 gJuusto, valkohomejuusto, rasvaa 26-30 %, camembert/brie
-
350 gKurkku
-
50 gRucola
-
115 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso