Britakakku
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kevät
- Makea leivonta
Valmistusohje
Pohja:
125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
Pinnalle:
n. ½ dl mantelilastuja
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
sokeria
noin 1 litra mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
Valmista pohjataikina.
1.Vatkaa pehmeä margariini tai voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Erota kananmunista keltuaiset ja valuaiset eri kulhoihin.
3. Lisää keltuaiset taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
4. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Valmista marenki.
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Levitä marenki pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
3. Paista 175°C:ssa 20–30 minuuttia kunnes marenki on kauniin ruskea.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia.
Täytä kakku.
1. Vaahdota kerma.
2. Lisää kerman joukkoon rahka ja pilkotut hedelmät tai marjat.
3. Levitä täyte toiselle levylle marenkikerroksen päälle.
4. Nosta toinen levy päälle niin, että kaunis marenki jää pinnalle.
Halutessasi voit koristella kakun hedelmillä tai marjoilla.
- Energia 442 kcal/annos
- Rasva 24.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 14.6 g
- Proteiini 7.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.6 g
- Sokerit 37.6 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 301.1 mg
- Kalsium 241.2 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 37.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 rklSokeri
-
1 1/2 dlSokeri
-
80 gKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
40 gKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
10 dlMansikka
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
15 gManteli
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 tlLeivinjauhe
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 dlSokeri
-
125 gVoi