Broileri-kaalikeitto 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Broilerikaalikeitto.jpg
Broileri-kaalikeitto 10:lle
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
10 hengen annos
n. 1 kg valkokaalia
4 (300 g) sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 l kanalientä
n. 400 g kypsää broileria (grillattua tai paistettua)
3 maustekurkkua
hienonnettua tilliä
suolaa, mustapippuria
1. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit.
2. Lisää kasvikset kiehuvaan kanaliemeen ja kypsennä vähintään puoli tuntia.
3. Lisää kypsät pienet broilerinpalat, suikaloitu maustekurkku ja tillisilppu. Kuumenna.
4. Maista ja mausta keitto oman maun mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 124 kcal/annos
- Rasva 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 13.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.4 g
- Sokerit 5.8 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 1683.3 mg
- Kalsium 73.2 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 41 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklTilli, tuore
-
400 gBroileri, rintafilee, paistettu, nahaton
-
20 dlKanaliemi, laimennettu
-
12 gValkosipuli
-
300 gSipuli
-
1000 gValkokaali, keräkaali