Broileri-kasviskeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Broileri-kasviskeitto.jpg
Broileri-kasviskeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
300g broilerin fileesuikaleita
suolaa, valkopippuria
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 palsternakka
1 omena
2 porkkanaa
1 tl currya
1 tl broilerimaustetta
1,2 l vettä
1 kanaliemikuutio
3/4 dl riisiä
broilerimaustetta, hienonnettua persiljaa
- Hienonna sipuli ja leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi.
- Ruskista broilerisuikaleet ja sipuli öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon muut kasvikset, curry sekä broilerimauste ja anna niiden pehmetä hetki.
- Lisää vesi ja liemikuutio. Kun keitto alkaa kiehua, lisää riisi.
- Anna kypsyä noin 15 minuuttia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.11 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 246 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 18 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.6 g
- Sokerit 9.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 890.7 mg
- Kalsium 63.5 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 16 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
300 gBroilerisuikale, keskiarvo
-
3 rklPersilja
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
0.3 cupRiisi tumma
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
12 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 tlMausteet, currya
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
150 gPalsternakka
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklRypsiöljy