Broilerinkoivet riisipedillä
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
n.1kg broilerinkoipia (marinoitu)
1 rkl öljyä
3 dl täysjyväriisiä
300-400 g wok-vihanneksia (pakaste)
2 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
(1-2 dl ruokakermaa)
1. Ota broilerinkoivet jääkaapista huoneenlämpöön.
2. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada vuoan pohjalle riisit.
3. Hienonna valkosipulit ja lisää ne sekä vihannekset riisien joukkoon.
4. Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio. Kaada liemi riisien ja vihannesten päälle.
5. Lisää mustapippuria, ripaus suolaa ja halutessasi ruokakermaa.
6. Aseta koivet riisi-vihannespedille ja paista 175-200 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä tarvittaessa.
7. Tarkista kypsyys. Kun riisi on kypsää ja broilerit ovat saaneet väriä ja liha irtoaa hyvin luista, ota vuoka uunista.
8. Anna hetken vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit käyttää wok-vihannesten tilalla myös muita pakastevihanneksia, kuten parsa- ja kukkakaalia tai suikalevihanneksia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 434 kcal/annos
- Rasva 10.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Proteiini 25.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 64.3 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 5.9 g
- Natrium 876.5 mg
- Kalsium 47.1 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 49.3 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
14 gValkosipuli
-
400 gWok-kasvikset, vihreä papu, porkkana, paprika, maissi, palsternakka
-
250 gRiisi tumma
-
1 rklRypsiöljy
-
400 gBroileri, koipi-reisi, nahaton