Broileripyörykät
Mainiot pyörykät broilerin jauhelihasta! Curry antaa kauniin värin pyöryköille. Voit myös kokeilla korvata osan broilerin jauhelihasta herne- tai soijarouheella!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Broileri
- Junnukokki
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 dl vettä
1 kananmuna
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa
1 tl currya
1 tl broilerimaustetta
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
400 g broilerin jauhelihaa *
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Mittaa kulhoon vesi, muna, mausteet ja korppujauhot. Sekoita keskenään ja anna turvota.
3. Kuori ja hienonna sipuli.
4. Lisää korppujauho-munaseokseen sipuli ja broilerin jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi.
5. Pyörittele broileripyörykkämassasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin, (taikina on pehmeää).
6. Nostele pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille.
7. Paista pyöryköitä uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Broilerin ja muun siipikarjan liha on runsasproteiinista ja vähärasvaista. Se myös kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin punainen liha ja siksi se on hyvä valinta.
- *Kokeile korvata osa broilerin jauhelihasta herne- tai soijarouheella! Käytä pyörykkämassaan esimerkiksi 200 g broilerinjauhelihaa ja 2 dl herne-tai soijarouhetta. Turvota rouhe pakkauksen ohjeen mukaan ennen pyörykkämassaan lisäämistä ja pakaste loppu broilerin jauheliha seuraavaa ruoanvalmistusta varten!
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 232 kcal/annos
- Rasva 8.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 24.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 841.1 mg
- Kalsium 25.3 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Kokeile vaihteeksi kasvisversiota!
Pääraaka-aineet
-
2 pieni annos (170.0 g)Vesi, vesijohtovesi
-
400 gbroilerin jauhelihaa
-
1 kplsipuli
-
1 dlkorppujauhetta
-
1 tlpaprikajauhetta
-
1 tlcurrya
-
1 tlsuolaa
-
2 rklmakeaa chilikastiketta
-
1 kplkananmuna