Broileriwokki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/d7a72c70-4a42-4485-88d1-35df48686c45.jpg
Broileriwokki
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Broileri
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
MARINADI
6 valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua inkivääriä
6 rkl öljyä
5 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl soijakastiketta
3 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua
LISÄKSI
400 g maustamattomia broilerinfileitä
300 g kiinankaalia
300 g punakaalia
200 g porkkanaa
½ purjo
1 paprika
suolaa
50 g saksanpähkinöitä
½ tl mustapippurirouhetta
1/2 ruukkua korianteria
(chiliä)
- Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota marinadista 1/3 eri astiaan. Käytä loppu broilerin marinointiin.
- Suikaloi broilerinfileet ja anna lihan marinoitua vähintään puoli tuntia marinadissa.
- Kuori porkkanat ja suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
- Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu tai suuri paistinpannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
- Paista broilerisuikaleet marinadissaan kypsiksi. Mausta ripauksella suolaa.
- Lisää joukkoon punakaali- ja porkkanasuikaleet ja kuullota pari minuuttia.
- Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
- Sekoita joukkoon loppu marinadi, paahdetut pähkinät ja mustapippuri.
- Maista ja mausta hienonnetulla korianterilla ja halutessasi chilillä.
- Tarjoa vaikkapa riisin kera.
Testattu Marttakeittiössä
0.64 kg CO2 ekv
- Energia 248 kcal/annos
- Rasva 15.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 15 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
- Sokerit 8.8 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 564.6 mg
- Kalsium 59 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 43.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklfariinisokeria
-
0.5 tlmustapippuria
-
50 gsaksanpähkinöitä
-
100 gpurjoa
-
200 gporkkanaa
-
300 gpunakaalia
-
300 gkiinankaalia
-
400 gmaustamattomia broilerinfileitä
-
2 rklsitruunamehua
-
4 rklsoijakastiketta
-
5 rklvalkoviinietikkaa
-
6 rklrypsiöljyä
-
3 rklraastettua inkivääriä
-
25 gvalkosipulinkynttä