Broileriwokki

G
8 annosta

Valmistusohje

MARINADI
6 valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua inkivääriä
6 rkl öljyä
5 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl soijakastiketta
3 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua

LISÄKSI
400 g maustamattomia broilerinfileitä
300 g kiinankaalia
300 g punakaalia
200 g porkkanaa
½ purjo
1 paprika
suolaa
50 g saksanpähkinöitä
½ tl mustapippurirouhetta
1/2 ruukkua korianteria
(chiliä)

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota marinadista 1/3 eri astiaan. Käytä loppu broilerin marinointiin.
  2. Suikaloi broilerinfileet ja anna lihan marinoitua vähintään puoli tuntia marinadissa.
  3. Kuori porkkanat ja suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  4. Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu tai suuri paistinpannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
  5. Paista broilerisuikaleet marinadissaan kypsiksi. Mausta ripauksella suolaa.
  6. Lisää joukkoon punakaali- ja porkkanasuikaleet ja kuullota pari minuuttia.
  7. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  8. Sekoita joukkoon loppu marinadi, paahdetut pähkinät ja mustapippuri.
  9. Maista ja mausta hienonnetulla korianterilla ja halutessasi chilillä.
  10. Tarjoa vaikkapa riisin kera.

    Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.64 kg CO2 ekv
  • Energia 248 kcal/annos
  • Rasva 15.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 15 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 564.6 mg
  • Kalsium 59 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 43.5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus