Churrot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/churrot.jpg
Churrot
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Vappu
Valmistusohje
2 ½ dl vettä
100 g voita
¼ tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
paistamiseen: öljyä
pinnalle: sokeria, (kanelia)
- Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
- Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
- Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
- Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin pituisia tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.
- Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 68 kcal/annos
- Rasva 4.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.5 g
- Sokerit 1.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 55.2 mg
- Kalsium 6.2 mg
- Rauta 0.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlSokeri
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gVoi
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi