Coleslaw
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/coleslaw.jpg
Coleslaw
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kesä
- Salaatit
- Syksy
Valmistusohje
500 g varhais- tai valkokaalia
2 porkkanaa
1 sipuli
Kastike:
1 dl kevytmajoneesia
2 dl kermaviiliä
2-3 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
2 rkl sinappia
suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria
Koristeeksi: persiljaa
- Sekoita kastikeaineet tilavassa kulhossa.
- Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Raasta kuoritut porkkanat.
- Hienonna sipuli ja persilja.
- Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.
- Koristele hienonnetulla persiljalla.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.41 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 129 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 3.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.6 g
- Sokerit 9.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 226.6 mg
- Kalsium 102.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 35.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinenSipulit
-
2 rklPersilja
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSokeri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklSinappi
-
2 rklViinietikka
-
250 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 dlMajoneesi, rasvaa 27-33 %
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
500 gValkokaali, keräkaali