Croque Monsieur tateista

4 annosta

Valmistusohje

5 dl paloiteltuja tatteja
1 pieni sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria (myllystä)
2 rkl tuoretta timjamia
8 palaa vaaleaa maalaisleipää tai vaaleaa hapanjuurileipää
4 tl Dijon-sinappia
valkokastiketta (kts. ohje täältä)
1 dl raastettua voimakasta juustoa

  1. Valmistele sienet. Paista tatteja pannulla sekoitellen, kunnes niistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se pannulle voin kanssa. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua tuoretta timjamia.
  2. Levitä neljä leipäpalaa uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise jokaiselle leivälle teelusikallinen sinappia ja lisää kunkin päälle pari ruokalusikallista sieniä. Jaa leipien päälle puolet kastikkeesta. Paina päälle leipäviipaleet kanneksi.
  3. Levitä päälle valkokastike ja juustoraaste. Paista leipiä 225-asteisen uunin ylätasolla, kunnes juusto ruskettuu, 10–15 minuuttia.

Vinkki! Leivän päälle voi paistaa kananmunan, jolloin sitä kutsutaan Croque Madameksi. #syksy

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 457 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.1 mg
  • Rauta 9.1 mg
  • Kalsium 460.8 mg
  • Natrium 939.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.3 g
  • Sokerit 12.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.7 g
  • Proteiini 21.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Rasva 19.7 g

Tutustu sieniin Marttakoulussa