Curry-kalakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/curry_kalakeitto_00007_2.jpg
Curry-kalakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
1 rkl öljyä
½–1 tl currya
1 ½ dl pikariisiä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
suolaa
mustapippurirouhetta
250 g pakastekasvissuikaleita
1 pkt pakasteseitiä (400 g)
1 dl tuoretta tilliä
- Kaada öljy kattilaan, sekoita curry ja riisi joukkoon. Kuullota hetki. Lisää vesi, liemikuutio, suolaa ja pippurirouhetta. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää kattilaan kasvissuikaleet. Anna kiehua hetki.
- Paloittele hieman sulanut/ kohmeinen pakastekala ja lisää kattilaan.
- Anna keiton kiehua sen verran, että riisi on napakan kypsää.
- Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Lisää pinnalle silputtua tilliä.
Testattu Marttakeittiössä
0.99 kg CO2 ekv
- Energia 252 kcal/annos
- Rasva 5.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 20.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 1072.8 mg
- Kalsium 48.2 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 12.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklTilli, tuore
-
400 gSeiti, pakaste
-
250 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
1/4 tlMustapippuri
-
1 kplKalaliemikuutio
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 dlRiisi tumma
-
3/4 tlMausteet, currya
-
1 rklRypsiöljy