Daim-makeiset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/daimnetti.jpg
Daim-makeiset
-
Avainsanat:
- Joulu
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Makea leivonta
Valmistusohje
3 rkl voita
3 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
Päälle: 150 g maitosuklaata
1. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet kattilaan.
2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan hämmentäen, kunnes se alkaa irrota kattilan reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.
3. Kaada lämmin seos öljytyn leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.
4. Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle.
5. Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele tai leikkaa paloiksi.
0.29 kg CO2 ekv
- Energia 532 kcal/annos
- Rasva 30.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.5 g
- Proteiini 8.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 59.4 g
- Sokerit 52.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 110.2 mg
- Kalsium 210.8 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
150 gSuklaa, maitosuklaa
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 rklKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
65 gManteli
-
1 dlSokeri
-
3 rklSiirappi
-
3 rklVoi