Doro wot Etiopiasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/02/Doro-pere-scaled.jpg
Doro wot Etiopiasta
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 kanan rintafileetä
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 isoa tomaattia
puolikkaan sitruunan kuori
1 dl öljyä
4 rkl berbere-mausteseosta
2 rkl tomaattipyreetä
1 kanaliemikuutio
suolaa, pippuria
Koristeluun:
tuoretta korianteria
- Pilko kanafileet kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuutioi tomaatit. Raasta sitruunan kuori.
- Mittaa puolet öljystä pataan, kuumenna. Ruskista kanapalat öljyssä ja nosta sivuun.
- Kaada pataan loput öljystä ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia.
- Lisää joukkoon berbere-mauste ja tomaattipyree. Kääntele seosta hetki ja lisää joukkoon paistetut kananpalat, tomaattikuutiot, kanaliemikuutio ja sitruunankuoriraaste.
- Anna kiehua, kunnes kana on kypsää.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Koristele tuoreella korianterilla.
1.11 kg CO2 ekv
- Energia 431 kcal/annos
- C-vitamiini 16.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- Kalsium 67.2 mg
- Natrium 1382.5 mg
- Kuitu, kokonais- 5.6 g
- Sokerit 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.9 g
- Proteiini 29.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 29.4 g
Pääraaka-aineet
-
2 kplkanan rintafileetä
-
2 iso (kpl) (150.0 g)isoa sipulia
-
0.5 kplvalkosipulia (4 kynttä)
-
3 kplisoa tomaattia
-
0.5 keskikokoinensitruunan kuori
-
7 rklrypsiöljyä (1 dl)
-
4 rklberbere-mausteseosta
-
30 gtomaattipyreetä (2 rkl)
-
1 kplkanaliemikuutio
-
1 tlsuolaa (maun mukaan)
-
0.5 tlpippuria
-
2 varttakorianterin lehtiä koristeluun