Dutch baby pannukakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/08/dutch_baby_pannari_vadelmalaku_hilloke_vaaka_h.jpg
Dutch baby pannukakku
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kasvis
- Makea leivonta
Valmistusohje
4 munaa
1 rkl sokeria
1,5 dl maitoa
1,75 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
paistamiseen:
25 g voita tai 0,5 dl rypsiöljyä
tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia
- Laita valurauta-, hiiliteräs- tai muu kuumentamista kestävä pannu (halkaisija n. 25 cm) tai teräksinen uunivuoka uuniin ja uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon maito, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja kardemumma. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on tasainen.
- Ota kuuma pannu varovasti uunista, lisää siihen rasva. Kääntele pannua niin, että rasva leviää tasaisesti. Kaada sitten taikina pannuun ja laita pannu takaisin uuniin. Paista noin 20 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kullanruskea ja kohonnut reunoista.
- Tarjoa vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin sekä vadelma-lakritsihillon kera.
Testattu Marttakeittiössä
0.24 kg CO2 ekv
- Energia 247 kcal/annos
- Rasva 9.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 10 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 29.3 g
- Sokerit 7.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 236.7 mg
- Kalsium 31.5 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
4 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
113.75 gVehnäjauho, valkoinen
-
150 gMaito, rasvaton
-
1 rklSokeri
-
0.5 tlKardemumma
-
25 gVoi
-
0.2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlVanilliinisokeri