Ellen Svinhufvudin kakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/01/Ellen-Svinhufvudin-kakku-scaled.jpg
Ellen Svinhufvudin kakku
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
Valmistusohje
Kakkupohjat:
150 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
5 munanvalkuaista
Täyte:
300 g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 dl kermaa
1 dl kahvijuomaa
100 g mantelirouhetta
Pinnalle:
tomusokeria
paahdettuja mantelilastuja
- Vatkaa tomusokeri ja munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon mantelijauhe, sekoita.
- Levitä taikina neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi (noin 20 x 20 cm) leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on vaaleanruskea.
- Paahda mantelilastuja lämpimässä uunissa tai kuivalla paistinpannulla hetki, niin että ne saavat väriä.
- Tee täyte: kiehauta kerma ja sokeri ja sekoita kahviin. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi. Lisää kahviseosta vähitellen voin joukkoon, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelirouhe.
- Irrota kakkupohjat varovasti pelliltä. Nostele päällekkäin ja levitä jokaiseen väliin ohut kerros täytettä. Päällimmäiseksi tulee täytekerros. Levitä täytettä myös reunoille.
- Siivilöi kakun päälle tomusokeria. Painele paahdettuja mantelilastuja kakun päälle ja reunoille.
Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 377 kcal/annos
- Rasva 30.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 15.5 g
- Proteiini 4.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 22 g
- Sokerit 21.7 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 22 mg
- Kalsium 49.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
60 gManteli
-
0.42 cupKahvijuoma, suodatinkahvijuoma
-
0.42 cupKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
4 rklSokeri
-
300 gVoi, suolaton
-
5 kplKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
200 gTomusokeri
-
100 gManteli