Ellen Svinhufvudin kakku

12 annosta

Valmistusohje

Kakkupohjat:

150 g mantelijauhetta

200 g tomusokeria

5 munanvalkuaista

Täyte:

300 g suolatonta voita

4 rkl sokeria

1 dl kermaa

1 dl kahvijuomaa

100 g mantelirouhetta

Pinnalle:

tomusokeria

paahdettuja mantelilastuja

  1. Vatkaa tomusokeri ja munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon mantelijauhe, sekoita.
  2. Levitä taikina neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi (noin 20 x 20 cm) leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on vaaleanruskea.
  3. Paahda mantelilastuja lämpimässä uunissa tai kuivalla paistinpannulla hetki, niin että ne saavat väriä.
  4. Tee täyte: kiehauta kerma ja sokeri ja sekoita kahviin. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi. Lisää kahviseosta vähitellen voin joukkoon, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelirouhe.
  5. Irrota kakkupohjat varovasti pelliltä. Nostele päällekkäin ja levitä jokaiseen väliin ohut kerros täytettä. Päällimmäiseksi tulee täytekerros. Levitä täytettä myös reunoille.
  6. Siivilöi kakun päälle tomusokeria. Painele paahdettuja mantelilastuja kakun päälle ja reunoille.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 377 kcal/annos
  • Rasva 30.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.5 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 22 g
  • Sokerit 21.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 22 mg
  • Kalsium 49.7 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg