Energiapatukat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/05/MARTAT_Retki_myslipatukat_kaakao_vaaka_H.jpg
Energiapatukat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Retkiruoka
- Välipalat
Valmistusohje
1 dl cashewpähkinöitä
50 g tummaa suklaata
n. 150 g pehmeitä kuivattuja karpaloita
6 dl kaurahiutaleita
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl siirappia
2 munaa
- Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, karpalot, pähkinät, suklaa, kaakaojauhe ja suola kulhossa.
- Sekoita toisessa kulhossa öljy, siirappi ja munat. Kaada ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa seos 12-15 pieneen kekoon pelleille leivinpaperin päälle. Muotoile kasat suorakaiteen muotoisiksi patukoiksi. Käytä apuna esimerkiksi aterimia, kahdella veitsellä muotoilu onnistuu hyvin.
- Paista patukoita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna patukoiden rauhassa jäähtyä pellillä, niin niistä tulee kiinteitä. Pakkaa jäähtyneet patukat eväsrasiaan tai syö välipalaksi kotona tai omalla pihalla.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.13 kg CO2 ekv
- Energia 223 kcal/annos
- C-vitamiini 0 mg
- Rauta 2.1 mg
- Kalsium 23.6 mg
- Natrium 17 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 15.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
- Proteiini 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 10.1 g
Pääraaka-aineet
-
2 iso (kpl) (50.0 g)Kananmuna, tuore
-
70 gPähkinä, cashewpähkinä
-
50 gSuklaa tumma
-
210 gKaurahiutale
-
150 gKarpalot, kuivatut, makeutettu
-
2 rklKaakaojauhe, makeuttamaton
-
45 gRypsiöljy
-
70 gSiirappi