Englantilainen hedelmäkakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Englantilainen-hedelmakakku.jpg
Englantilainen hedelmäkakku
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
- Perinneherkut
Valmistusohje
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1-2 dl paloiteltuja kirsikoita
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl rusinoita
1 dl luumusuikaleita
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita jauhoihin vanilliinisokeri, leivinjauhe ja hedelmät ja
lisää taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista
175°C:ssa reilu tunti.
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 191 kcal/annos
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 74 mg
- Natrium 129.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 12.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
- Proteiini 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 10.9 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
200 gVoi
-
2 dlSokeri
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 tlVanilliinisokeri
-
2 tlLeivinjauhe
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlKirsikka, kivetön
-
55 gPähkinä, hasselpähkinä
-
1 dlRusina
-
75 gLuumu, kivetön, kuivattu