Englantilaiset inkivääripiparkakut
Englantilaiset inkivääripiparkakut
Valmistusohje
3 dl siirappia
5 dl hienoa sokeria
2 rkl hienonnettua inkivääriä
3 tippaa sitruunaöljyä
350 g woita
3 dl paksua wispikermaa
1 rkl soodaa
1,5 kg wehnäjauhoja
- Siirappi, sokeri ja mausteet sekä woi sekoitetaan notkeaksi seokseksi.
- Kerma wispilöidään kovaksi waahdoksi ja sekoitetaan warovaisesti joukkoon. Jauhot yhdistetään soodaan ja sotketaan sekaan.
- Kun taikina on niin kiinteää, että sitä voi käsitellä, sotketaan siihen loput jauhot.
- Taikina kaawiloidaan ja otetaan pyöreitä kakkuja formulla.
- Paistetaan noin 200 asteessa kauniin ruskeiksi.
Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 85 kcal/annos
- Rasva 2.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 14.5 g
- Sokerit 5.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 49.4 mg
- Kalsium 4.9 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
1500 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 rklRuokasooda
-
350 gVoi
-
0.75 tlRypsiöljy
-
2 rklInkivääri, jauhettu
-
2.11 cupSokeri
-
1.27 cupSiirappi