Englantilaiset inkivääripiparkakut

130 annosta

Valmistusohje

3 dl siirappia

5 dl hienoa sokeria

2 rkl hienonnettua inkivääriä

3 tippaa sitruunaöljyä

350 g woita

3 dl paksua wispikermaa

1 rkl soodaa

1,5 kg wehnäjauhoja

  1. Siirappi, sokeri ja mausteet sekä woi sekoitetaan notkeaksi seokseksi.
  2. Kerma wispilöidään kovaksi waahdoksi ja sekoitetaan warovaisesti joukkoon. Jauhot yhdistetään soodaan ja sotketaan sekaan.
  3. Kun taikina on niin kiinteää, että sitä voi käsitellä, sotketaan siihen loput jauhot.
  4. Taikina kaawiloidaan ja otetaan pyöreitä kakkuja formulla.
  5. Paistetaan noin 200 asteessa kauniin ruskeiksi.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 85 kcal/annos
  • Rasva 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 14.5 g
  • Sokerit 5.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 49.4 mg
  • Kalsium 4.9 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 0 mg