Englantilaiset toffee-omenat

G
4 annosta

Valmistusohje

4 omenaa

1 dl vettä
2 1/2 dl ruskeaa ruokosokeria tai fariinisokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl siirappia
3 rkl voita

Muut tarvikkeet:
4 tukevaa puista varrastikkua tai syömäpuikkoa
kattila ja (puu)lusikka
lasillinen kylmää vettä
leivinpaperia
tarjotin

  1. Pese omenat hyvin. Jos omenan pintaan jää vahaa, toffee ei tartu siihen kunnolla.
  2. Kiinnitä tikut. Poista omenan kanta ja työnnä tikku kannan kolosta sisään omenaan noin puoleen väliin saakka. (Jos varrastikkuja ei ole saatavilla, voit käyttää myös haarukoita.)
  3. Valmista toffee. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Lämmitä kiehuvaksi välillä sekoitellen ja anna sokerin sulaa veteen. Kun vesi kiehuu, lisää valkoviinietikka, siirappi ja voi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Nosta kattila pois keittolevyltä.
  4. Tee vesitesti. Tarkista, että toffee on valmista. Pudota lusikalla pari tippaa kuumaa toffeeta lasilliseen kylmää vettä. Tippojen pitäisi kovettua vedessä heti.
  5. Kuorruta omenat. Ota tikusta kiinni, kallista kattilaa varovasti ja pyörittele omena kuumassa toffeessa kunnes se on joka puolelta kuorruttunut. Pidä omenaa vielä hetki kattilan päällä ja anna liian toffeen tippua takaisin kattilaan.
  6. Nosta omena jäähtymään leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle. Kuorruta kaikki omenat samalla tavoin. Jos toffee kovettuu liian nopeasti, laita kattila hetkeksi takaisin keittolevylle ja lämmitä toffee pehmeäksi.
  7. Jäähdytä ja tarjoile.

    Kun omenat ovat täysin jäähtyneet, ne ovat valmiita tarjottavaksi.
    Toffee-omenat ovat parhaimmillaan tuoreina. Jos haluat antaa omenoita lahjaksi, kiedo ne sellofaaniin ja kiinnitä kauniilla lahjanarulla.
    Sellofaanissa omena säilyy hyvin myös seuraavaan päivään.
Hiilijalanjälki
0.76 kg CO2 ekv
  • Energia 408 kcal/annos
  • C-vitamiini 8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 18.9 mg
  • Natrium 69.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Sokerit 78.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 86.4 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 8.7 g